Nørrebrohallen

Sportshal
Status
Opført
År
2012
Lokation
Nørrebro, 2200 København N
Kunde
Københavns Ejendomme
Arkitekter
AG5

AG5 har vundet 1. præmie i konkurrence om revitalisering og ombygning af Nørrebrohallen i København. I en tæt, dialogbaseret brugerproces skal hallen udvikles således at aktiviteterne bredes ud på en større og bredere brugerskare. Hallen skal åbnes op og være et synligt omdrejningspunkt for lokalområdet. Hovedindgangen knyttes sammen med den nye plads mod Nørrebrogade og kan hermed indgå i lokalområdet med nye aktiviteter som café, multifunktionelle områder og digitale displays, der fortæller om aktiviteter og stedet.

Hallen fremstår usammenhængende uden at træde frem i byrummet som lokalt omdrejningspunkt. ved at fremhæve hallens aktiviteter og tilføje nye, skabes et nyt samlingssted for Nørrebro, og hallens indtægtsgrundlag understøttes.

AG5 er totalrådgiver for et bredt team bestående af arkitekter, ingeniører, branding konsulenter, antropologer og kunstnere. I projektledelsen indgår stram økonomistyring, koordinering af brugergrupper igennem hele processen samt innovative designløsninger såsom interaktivt lysdesign, som nyt ”varemærke”.

Nørrebrohallen vil udvide sit ”kundegrundlag” og tiltrække flere alders- og interessegrupper. Hallen vil markere sig som et nyt kulturcenter i området.