Ports America

Hovedkvarter
Status
Opført
År
2012
Lokation
Jersey City, New Jersey, USA
Kunde
Ports America
Arkitekter
AG5

Ports America som skulle flytte fra Iselin New Jersey til Newport Towers i Jersey City, valgte Bo-Tikken Indretning og AG5 som rådgivere i forbindelse med ombygning og indretning af deres nye hovedkvarter på 18 etage ved Hudson River med udsigt til Manhattan og Jersey City. Ports America  er USA’s  største havneterminalsoperatører, med mere end 80 anlæg i 42 havne. 

Ag5 og Bo-Tikken Indretning har i samarbejde med bygherre, brugere og andre faggrupper udviklet en række indretningsmodeller som er testet og gennemprøvet gennem en årrække. Dette har givet et billede af hvordan de fysiske omgivelser bedst muligt kan understøtte produktiviteten på kontorarbejdspladsen.

Det fysiske rums indflydelse på menneskers trivsel og produktivitet er overraskende stor. 

Ports America ønskede et åbent, transparent hovedkontor med en varieret og funktionstilpasset indretning og møblering i henhold til dansk/nordiske standarder og normer. 

Det ca. 1100 m2 store hovedkontor ligger i en moderne højhusbygning på 42 etager, som er opført i 1990. Bygningen er disponeret med en central kerne med elevatorer, toiletter, fordelingsarealer og lodret installationsføring.  Som en ydre ringzone omkring kernen ligger kontorarealerne med et højt gennemgående vinduesbånd hele vejen rundt.

Den nye kontorindretning udnytter dagslyset effektivt i et åbent kontormiljø. 

Danske bygningsreglement og arbejdstilsyn kræver, at alle arbejdsstationer skal have dagslys og udsigt til det fri. Dette forhold er gennemført i Port Amerikas nye hovedkontor. Glasskillevægge fra gulv til loft tillader dagslyset at trænge dybt ind i rummene og giver et transparent og åben atmosfære.