Strandgade 56

Renovation of three-story office building
Status
Completed
Year
2017
Location
Copenhagen
Client
Wilders plads ejendomme
Architects
AG5

AG5 was commissioned by Wilders Plads Ejendomme to design comprehensive renovations to a historic three-story commercial property on Christianshavn – a picturesque, maritime neighborhood in central Copenhagen.  Interior works were tailored to suit the anchor tenant, an international patent bureau with 50 employees.  The firm's staff of patent attorneys require, due to the confidential nature of their work, separate and individual office spaces. Working within this conventional idiom, AG5 was able to provide privacy for each employee while creating inspirational, bright, and open spaces promoting social interaction.  This goal was achieved primarily through opening the floor plate at the central juxaposition of two perpendicular office wings, creating inviting, flexible lounge spaces for both guests and employees at each level.  At the penthouse level, flexible meeting spaces were configured with vaulted ceilings into the steep roof structure, providing a sense of spatial surprise and openness along with stunning views over the surrounding city.

keywords from client:

individual office spaces

flexible lounge areas

refined detailing

 

AG5 was able to provide privacy for each employee while creating inspirational, bright, and open spaces promoting social interaction.