Gran Rubina

Master plan og højhus
Status
Opført
År
2015
Lokation
Jakarta, Indonesia
Kunde
PT. Triyasa Propertindo (Triyasa)
Arkitekter
AG5 + PWD

AG5 arkitekter har været beskæftiget med at designe en masterplan for i alt 150.000m2 i det centrale Jakarta med deres indonesiske partner PDW for developer PT. Triyasa Propertindo.

 Planen fokuserer intenst på bæredygtige designløsninger, især social bæredygtighed og lavt energiforbrug. Beliggende på et af ​​de få tilbageværende grønne områder i den tætbefolkede by, har ideen været at bevare den offentlige adgang rundt om bygningerne. Funktioner som parkeringspladser og butiksarealer er blevet integreret i en terrasseret "bakke" med adgang fra byggefeltets gadeniveau, der tillader frit fodgænger flow mellem de nye kontorbygninger og boligerne.

 Bygningerne selv er organiseret i en forskudt planløsning for at bevare udsyn, men som opnår at minimere solvarmeindfald qua deres orientering. En række dybe vandrette bånd og lodrette glas lameller sikrer facaden den rette solafskærmning. Taghaver, placeret i forskellige intervaller op igennem bygningen, er ligeledes skærmet med inspiration fra den traditionelle indonesiske rattanflet for at sikre en grad af privathed og samtidig naturlig ventilation.

 Projektet er afpasset til at koordinere med Danidas B2B program, som støtter partnerskaber mellem danske og indonesiske virksomheder med fokus på energi-reduktioner og bæredygtigt design. AG5 og PDW arbejder sammen på et pilotprojekt der involverer BIM og energi-simulationer via dette program. 

Læs mere om projektet på Udenrigsministeriets website her